Hogyan ad méltóságot a Temetőlelkész szolgálat hajós temetése a szeretett hozzátartozók búcsúztatásának, miközben a természet örökké tartó körforgását szimbolizálja.

A hajós temetés Budapest egyik különleges temetési szolgáltatása, ahol a hozzátartozók méltóságteljes körülmények között búcsúzhatnak el szeretteiktől. A Duna, mint a megújulás és az örökké tartó élet szimbóluma, mély érzelmeket és nyugalmat sugall.

A hajós temetés során a gyászolókat a hajó személyzete fogadja. A hajó méltóságteljesen elindul a pesti oldalról, majd a hajóút során egyházi búcsúztató szertartásra kerül sor. Ez a szertartás lehetővé teszi, hogy a család és a barátok együttesen megemlékezzenek az elhunytról, és lezárást nyújtson a gyászolóknak.

A hajó a Népsziget déli oldalára érkezik, ahol az urnát lassan a vízbe helyezik. A folyamat fokozatos, az urnát a vízfelületen jelző koszorú kíséri, míg végül teljesen elmerül. Ezt követően a gyászolók virágokkal búcsúznak el, míg a hajó visszatér a kikötőbe.

A hajós temetés mély és jelképes módja annak, hogy elköszönjünk szeretteinktől, és hogy a természet körforgásának részévé váljanak. Az Ökumenikus Egyház támogatja ezt a szertartást, és segít a családoknak ebben a nehéz időben.